Hamileliğin 2. haftasındaysanız muhtemelen hala hamile olduğunuzun farkında değilsinizdir. Hamileliğin 2. haftası ile birlikte dokuz aylık heyecanlı dönemin birinci ayın ortalarına doğru ilerliyorsunuz. 3 Trimester olarak kabul edilen hamileliğin ilk trimesterından gün almaya devam etmektesiniz. Hamilelik 38 hafta kabul edilse de tam döllenme zamanı tespit edilemediğinden doktorunuz hamileliğinizi 40 hafta kabul edecektir. Hamileliğinizin ortalama 40 hafta süreceğini var sayarsak geriye 38 haftanız kaldı.
Hamileliğin 2. Haftasında Bebek
Hamileliğin 2. haftası da bebek birinci hafta da belirttiğimiz gibi ya yeni döllenmiştir ya da anne rahminin ilk haftada olan hazırlığı ancak tamamlanmış ve bu haftada döllenme oluşmuştur. Başka bir deyişle uzmanlar, bebek henüz anne rahmine düşmediği halde kadın vücudunun hamileliğe hazırlandığı bir ve 2. haftaları hamileliğin başlangıcı olarak kabul eder. Yumurtalarınızın en çalışır olduğu birinci ve 2. haftada anne adayının bedeni gebeliğe hazırlanmıştır. Hamileliğin 2. haftası aslında bebeğin döllenmeye hazırlanmış tek bir yumurta olduğu dönem olarak da kabul edilebilir. Bu haftalarda yumurtanız çok çabuk değişim gösterir. Hamileliğin 2. haftasında yumurtanızın gelişimi ve değişimi görüntülenebilir. Bebek, hamileliğin üçüncü haftası itibariyle oluşmaya başlar. Ultrasonda gebelik kesesinin tam olarak görülebilmesi ise hamileliğin beşinci haftası veya altıncı haftası olduğu söylenebilir.
Hamileliğin 2. Haftasında Anne Duygu Durumu
Kişiden kişiye hamilelik belirtileri bazı anne adaylarında hamileliğin ilk gününden başlarken bazı anne adaylarında ise üçüncü haftaya kadar belirti olmayabiliyor. Hamileliğin 2. haftası, hamileliğin ilk haftası yaşadığınız belirtiler aynen devam eder. Kaygı bozukluğu, duygusallık, en küçük şeylerde bile ağlama isteği yaşayabilirsiniz.
Hamileliğin 2. Haftasında Anne Fiziksel Durumu
Hamileliğin 2. haftası, hamileliğin birinci haftasında olan belirtileriniz ile aynı ve yenileri de eklenerek devam etmektedir. Şiddetli baş ağrıları, karında gaz şişkinliği, vücutta ödem oluşumu, koku ve tat hassasiyeti yaşamanız normal bir durumdur. Dışarıdan bakıldığında dış görünüşünüzde herhangi bir değişiklik görülmez. Kendinizi sürekli yorgun hissetmeniz de beklenen bir durumdur.
2. Hafta Hamilelikte Annenin Yemesi Gerekenler
Hamileliğin 2. haftası, hamileliğinizin tüm haftalarında olduğu gibi beslenme yine çok önemlidir. Bol su içmelisiniz, mevsim sebze ve meyvelerinden tüketmelisiniz. Folik asit ve doktorunuzun önerdiği diğer vitamin takviyelerini kullanmalısınız. Öğünlerinizi sık tutup besin değeri yüksek yiyecekler tercih etmelisiniz. Günde bir şişe maden suyu içebilirsiniz.
2. Hafta Hamilelikte Annenin Yememesi Gerekenler
Hamileliğin ikinci haftası hala bebek oluşumunu tamamlamış olduğundan beslenmede çok dikkat edilmesi gereken ilk haftalardandır. Aşırı maydanoz, kereviz ilk haftalarda uzak durmanızda fayda olan yiyeceklerdendir. Katkılı, işlenmiş ve paketli gıdalardan, fastfood ürünlerden, asitli içeceklerden sakının. Canınızın istediği şeyleri sürekli yemek tek düze beslenmeye sebep olmaktadır. Bu durum da bebeğin sağlıklı gelişimini engellemektedir.
2. Hafta Hamilelikte Annenin Yapması Gereken Egzersizler
Hamileliğin ikinci haftası, ağır ve yorucu antrenman içeren egzersizler için çok uygun değildir. Ağır kaldırmamak, kendinizi zorlamamak ilk haftalarda önemlidir. En kolay ve strese de iyi gelecek antrenman yürüyüştür. Doktorunuz hareket etmenizi önermiyorsa ve sorun teşkil edebileceğini düşünüyorsa, tehlike atlatılana kadar yatmanızı isteyebilir. Eğer doktorunuz tehlikeli görmüyorsa, daha önceden düşük durumu yaşamadıysanız egzersiz olarak yürüyüş yapabilirsiniz.
Not: Makale bilgi niteliği taşımaktadır, detaylar için doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.
Bilgi: İçeriği video izleyerek okuyabilirsiniz.
Haftada Beta HCG Değeri Kaçtır?
Hamileliğin ikinci haftası, hamileliğin ilk haftasında olduğu gibi Beta HCG değerinin yükselmesi için çok erken bir süredir. Beta HCG değeri üçüncü haftadan itibaren yükselmeye başlamaktadır. Bu sebeple; kan testinde, erken gebelik testinde veya ultrason görüntülerinde hamile olduğunuz anlaşılmaz.
Hamileliğin 2. haftası belirtileri neler? Sorusu yeni anne adaylarının gündeminde. Bu haberimizde gebelik ne zaman kesinleşir? Gebeliğin 2. hafta belirtileri neler? Sorularına cevap …
38. haftadan önce olan doğumlara erken doğum, 41. haftadan sonra olan doğumlara ise geç doğum denilir. Bu tarihleri kadınlar için açıklığa kavuşturmaya ve kafa karışıklığının önüne geçmek için hazırlanan gebelik hesaplama cetveli ay ay gebelik hesaplaması yapabileceğiniz bir cetveldir. Bebeğin hamileliğin hangi …