Artık hamileliğinizin yarısını geçtiniz. Hamileliğin 21. haftası dört ay yirmi günlük hamilesiniz. Hamileliğin yarısını da geçtiğinize göre artık zaman çok daha çabuk geçecektir. Bu haftadan itibaren doğuma yaklaşık on dokuz haftanız kalıyor. Bakalım bu hafta sizi ve bebeğiniz neler bekliyor.
Hamileliğin 21. Haftasında Bebek
21.hafta hamilelik bebeğinizin doğum anındaki boyutlarının tam yarısına ulaştığı haftadır. Bebeğinizin boyu ortalama 27 cm civarlarında ağırlığı ise yaklaşık 360 gramdır. Burnu, gözleri, ağzı yani yüz hatları son şekillerini almış ve bebeğiniz artık minik bir insan görüntüsündedir. Bu haftada bebeğiniz artık sizin sesinizi ayırt edebilmektedir.
Hamileliğin 21. Haftasında Anne Duygu Durumu
Hamileliğin 21. haftası önceki haftalardaki gibi stresli olacağınız bir hafta değildir. Artık daha dingin bir dönemdesiniz. Bebeğinizle konuşmak, ona şarkılar söylemek, masal okumak size iyi gelecektir. Bebeğinizin sizi duyduğunu ve sizin sesinizin annesinin sesi olduğunu ayırt edebildiğini bilmek size kendinizi çok iyi hissettirecektir.
Hamileliğin 21. Haftasında Anne Fiziksel Durumu
21.hafta hamilelik ile karnınız çok büyük değildir. Bu haftada varisleriniz görülmeye başlayabilir, ince damarlarınız belirginleşebilir. Ayrıca aknelerle başınız derde girebilir. Hiç sorun etmeyin telaşa da kapılmayın bu normal bir durumdur.
21. Hafta Hamilelik Annenin Yapması Gereken Egzersizler
Hamileliğin 21. haftası da egzersizler önemlidir. Hamilelikte yapılan egzersizler doğumun kolay olmasına yardımcı olmakla birlikte doğumdan sonra vücudunuzun eski haline dönmesini kolaylaştırır, bebeğinizin sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. En azından günlük yirmi dakika yürümek hiç egzersiz yapmamaktan iyidir.
21. Hafta Hamilelik Annenin Yemesi Gerekenler
Hamileliğin tamamında önemli olduğu gibi hamileliğin 21. haftası da beslenme çok önemlidir. Özellikle omega 3 açısından zengin besinler tüketmek gerekmektedir. Doktorunuz takviye omega kullanmanızı bile isteyebilir. Taze ve mevsiminde sebze meyveler tüketmek hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir. Bol su içmeyi de ihmal etmeyin.
21. Hafta Hamilelik Annenin Yememesi Gerekenler
Normal hayatımızda sağlıksız yiyecekler tükettiğimizde uzun vadede zararlıyken hamilelikte tükettiğimiz sağlıksız yiyecekler direk olarak bebeğinizin gelişimini olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple hamilelik döneminin tamamında olduğu gibi 21. hafta hamilelikte de paketli hazır gıdalar tüketmemek, işlenmiş ve çiğ etten, sakatattan uzak durmak gerekiyor.
Not: Makale bilgi niteliği taşımaktadır, detaylar için doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.
Hamileliğin 21. Haftası Beta HCG Değeri Kaçtır?
21.hafta hamilelik ile Beta HCG değerii 4060- 165400 mlU/ml civarlarında seyreder. Bebeğinizin cinsiyeti de çoktan belli olmuştur.
Haftası – 20 Haftalık Gebelik. 20 haftalık hamilelik nasıl olur, anne ve bebekteki değişiklikler nelerdir merak ediyorsanız makalemizi okumaya hemen başlayın! Hamileliğinizin 20. haftasında 2. trimesteri ortaladınız. Karnınız büyüdükçe ağırlık merkeziniz değişiyor. Bu nedenle 20. haftanızda düz ayakkabıları giymeyi …
Merhaba! Hamileliğin 21. haftasında bebeğin boyu yaklaşık 30-35 cm ve ağırlığı ise 300-400 gr civarındadır. Bu hafta bebeğin kafatası da gelişmeye başlamıştır. Bebeğinizin gözleri de kapanmaya başlamıştır. Bu hafta sizin de ağrılarınız ve rahatsızlıklarınız arttığını fark edebilirsiniz. Bu yüzden daha çok dinlenmeniz gerekmektedir. Ancak sakın panik yapmayın, hamilelik normaldir ve her şey yolunda olacaktır 🙂