Tüp Bebek Hesaplama

Tüp Bebek Hesaplama işlemi artık çok kolay. Günümüzde çocuk sahibi olmak isteyen ve doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu bir yöntem olan tüp bebek nedir, kimlere uygulanır bu soruların yanıtını konu alacağız.

Tüp bebek nedir?

Tüp bebek yöntemi ülkemizde 28 yıl önce uygulanmaya başlayan normal yöntemlerle bebek sahibi olamayıp laboratuar ortamında döllenme işlemi ile gerçekleşen bir yöntemdir.

Tüp bebek nasıl kimlere uygulanır?

Tüp bebek yöntemi, doğal yöntemlerle çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanır. Uygulama da kadından alınan yumurta ve erkekten alınan sperm örneği labaratuar ortamında döllenmeye bırakılır.

Tüp bebek nasıl oluşur? Tüp Bebek Hesaplama Nedir?

Anne ve baba adaylarında oluşan bazı sorunlar nedeniyle gerçekleşmeyen gebelik tüp bebek sayesinde oluşabiliyor.  Bayanın yumurtalıklarından alınan yumurta erkekten alınan sperm uzmanlar tarafından laboratuar ortamında döllenmeye bırakılıyor ve oluşan döllenme embriyo olup anne adayının rahmine yerleştiriliyor. Böylece anne karnına yerleştirilen embriyo olumlu sonuç verip gebe olmak isteyenlerin umut ışığı oluyor.

Tüp bebek tedavisinde gebe kalma şansı nedir?

Tüp bebek tedavisinde başarı şansı yaş ile orantılıdır. 30 yaş altı hastalarda tüp bebek tutma oranı % 60’iken 30 yaş üstü hastalarda tüp bebek tutma oranı daha düşük seviyelerde yani %40 oranında ve 40 yaş üstü hastalarda ise tedaviye yanıt verme oranı %20 oranlarında olmaktadır.

Bebek sahibi olmak isteyen anne adaylarının Tüp Bebek tedavisinde gebelik haftası hesaplama konusunda merak ettiği soruların cevaplarını sizlere buradan açıklamak istiyoruz. Gebelik haftası hesaplama da normal bebek sahibi ile Tüp Bebek sahibi olan anne adaylarının aslında haftalık hesaplama konusunda bir fark bulunmaktadır.

Tüp Bebekte Gebelik Haftası Hesaplama nasıl yapılır?

Tüp Bebek Hesaplama işleminde gebelik haftası hesaplaması yapılabilir. Tüp Bebek tedavisi olacak anne adaylarının öncelikle son derece iyi bir hazırlık dönemi geçirmesi gerekmektedir. Burada anne adaylarının özel olarak hazırlanan programlara harfiyen uygulaması bebek sahibi olma konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Anne adaylarının yumurtalıklarının uyarılma aşamasının başarılı geçmesinden sonra hamile kalan anne adaylarının gebelik haftası hesaplaması yapması son derece kolaydır.

Burada anne adaylarının 9 ay 10 gün olarak hesaplanan süreye yumurtlama süresine de dahil etmeleri gerekmektedir. Özellikle 14 günlük yumurtlama süresinin de yani 2 haftalık süreyi Tüp bebek tedavisi yönteminde hesaplama işlemine katarak burada gebelik haftasında doğru hesaplama yöntemini seçmiş olursunuz. Tüp Bebek tedavisi süresince anne rahmine yerleşen tüp bebek tedavisinden sonra yumurtalıklarda yer alan embriyo tarihinden sonra hesaplama yöntemini yapmak sizlere doğru hesaplama yöntemini verecektir. Tüp Bebek tedavisinde de normal hamilelik dönemi gibi anne adaylarının 14 günlük süreyi hesaplayarak gebelik haftası hesaplamaları doğru bir hesaplama yöntemi olacaktır. İşte merak ettiğiniz Tüp Bebekte Gebelik Haftası Hesaplama [1] hakkında sizlerin bilmesi gerekenler.

Tüp bebek tedavisi bilindiği üzere kadın veya erkekte var olan rahatsızlık nedeniyle laboratuar ortamında gerçekleşen bebek elde etme yöntemidir.  Bebek sahibi olamayanların umut ışığı olan bu yöntemde nasıl bir yol izlenir, tedavi yöntemleri nelerdir? Yazımızda bu soruların cevabını bulabilirsiniz.

Tüp Bebek Hesaplama Nerden Çıktı? Tüp bebek tedavisi tarihçesi;

Günümüzde çocuk sahibi olamayanlar için oldukça önemli bir tedavi yöntemi olan tüp bebek sayesinde artık bebek sahibi olmak oldukça kolaylaşmaktadır. Doğal yollarla hamile kalamayan ve çocuk sahibi olmakta güçlük çeken çiftler tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi olabilmektedir. Ülkemizde ilk olarak 1989 yılında gerçekleşen tüp bebek yöntemi günümüze kadar gelen ve çok sayıda ailenin bebek sahibi olmasına yarayan bir yöntem olmuştur.

Tüp bebek tedavisi aşamaları;

Tüp Bebek Hesaplama işlemi sonrasında tüp bebek tedavisinin 1. şaması eğitimden geçmektedir. Tüp bebek tedavisine başlamadan anne ve baba adaylarının tüp bebek hakkında gerekli bilgileri almış olması gerekmektedir.

İkinci aşama olarak tüp bebek tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kadının yumurtalıklarının kontrol altına alınmasıdır. Kadın yumurtalıkları çok sayıda yumurta üretirse gebeliğin gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek olmaktadır. Bu nedenle kadın yumurtalıkları sağlıklı hale getirildiğinde laboratuar işlemine geçilmektedir.

Yapılan bu işlemlerden sonra laboratuar ortamında gebe adayından alınan yumurta ile erkekten alınmış olan sperm ile laboratuar da döllenme işlemi gerçekleştirilir daha sonra dölleşen döller embriyo olur ve kadın rahmine oluşan embriyo yerleştirilir. Böylece gebelik süreci başlamaktadır.

Tüp bebek yöntemi ile hamile kalmak isteyen anne adayları için merak edilen konuların başında tüp bebek tedavisi sonrası ne zaman gebelik testi yaptırılmalı sorusu gelmektedir. Tüp bebek gebelik testi ne zaman yapılmalı, bu yazımızda sizleri bu konu hakkında bilgilendireceğiz.

Bilindiği üzere tüp bebek yöntemi kısaca tanımıyla kadın veya erkekten kaynaklanan rahatsızlık nedeniyle doğal yöntemlerle hamile kalamayan çiftlerin başvurduğu yöntemdir. Laboratuar ortamında kadın yumurtalık hücreleri  ve erkekten alınan sperm hücrelerinin laboratuar ortamında döllenmesi ve ardından oluşan embriyonun kadın rahmine yerleştirilmesi süreci ile başlar.  Peki,  rahme yerleşen embriyo sonrası anne adayı hamile kaldığını nasıl anlar? İşte yanıtı…

Tüp bebek hesaplaması ve testi ne zaman yapılmalıdır;

Tüp bebek tedavisi anne ve baba olmak isteyen çiftler için heyecanlı geçen bir süreç olarak bilinmektedir. Sorunsuz bir şekilde anne rahmine yerleştirilen embriyonun tutup tutmayacağı merakla beklenmektedir. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin merakla beklediği tüp bebek tedavisi ardından anne rahmine transfer edilen embriyo ardından 12. gün anne adayı gebelik testi yapmaktadır.

12. gün öncesinden pek sonuç alınamayacağı için tüp bebek yöntemiyle hamile kalmak isteyen anne adayı 12. gününde gebelik testini uygulayabilir.  Tüp bebek yöntemi sonrası gebelik testi yaptıran bayanlar testi evde idrar yöntemi ile değil mutlaka hastane de kanda gebelik testi ile yaptırması tavsiye edilmektedir.

Öneriyoruz: Rus Takvimi ile Cinsiyet Hesaplama

Öneriyoruz: Çin takvimi ile cinsiyet hesaplama

“Tüp Bebek Hesaplama” üzerine bir yorum
Yorum yapın